Slujire arhierească la Mănăstirea Dumbrava, judeţul Alba

Un articol de: Oana Rusu - 22 Ianuarie 2024

În Duminica a 32-a după Pogorârea Sfântului Duh, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dumbrava, judeţul Alba.

În Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, în cadrul slujbei, diaconul Constantin Rohan a fost hirotonit preot pentru Parohia Zagăr, Protopopiatul Sighișoara.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, adresându-se celor prezenți, ierarhul a spus: „Oare nu dorim și noi, ca Zaheu, vameșul din Ierihon, să știm exact cine este Iisus Hristos și ce putem obține în prezența Lui? Atunci, să ne ridicăm dea­supra tumultului mulțimii, să ne desprindem de cei din jur și să privim direct spre Iisus Hristos, Care a venit pe pământ să caute și să mântuiască pe cel pierdut. Dacă-L primim, El vine la noi și ne aduce toate comorile, splendorile și mângâierile Împărăției Sale. În pre­zența Sa iubitoare, eu și tu și fiecare dintre noi poate să audă chiar din gura Mântuitorului aceste minunate cuvinte: «Astăzi s-a făcut mântuire casei tale»”.

Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Dumbrava a fost înfiin­țată în anul 1996. Obștea monahală de aici se află sub oblăduirea maicii stareţe Mina Cerceş şi sub îndrumarea duhovnicească a arhim. Vasile Crişan.