Slujire arhierească la Mănăstirea Hodoş-Bodrog

Un articol de: Marius Nedelcu - 23 Noiembrie 2019

În ziua praznicului Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost prezent în mijlocul obştii monahale şi al pelerinilor de la Mănăstirea Hodoş-Bodrog, judeţul Arad, pentru a prăznui hramul bisericii vechi a așeză­mân­tului. Chiriarhul locului a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica veche a mănăstirii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din sobor au făcut parte protosinghelul Grigorie Timiș, starețul mănăstirii; arhimandritul Nestor Iovan; protosinghelul Nicolae Tang, lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad; protosinghelul Iustin Popovici, consilier cultural eparhial; arhidiaconul Tiberiu Ardelean, inspector eparhial, și alţi slujitori.

În cuvântul de învățătură, Înalt­preasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a explicat că împlinirea făgăduinţei părinţilor Ioachim şi Ana s-a făcut prin aducerea Sfintei Fecioare la Templul din Ierusalim spre pregătirea pentru misiunea de a deveni Maică a Fiului lui Dumnezeu. 

Răspunsurile liturgice au fost date de obștea mănăstirii.

La final, în numele obștii monahale şi al credincioşilor prezenţi, părintele stareţ Grigorie Timiş a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru slujirea la hramul bisericii vechi a mănăstirii şi pentru toată dragostea şi purtarea de grijă faţă de această străveche vatră monahală, întregului sobor de slujitori și tuturor credincioșilor pentru participare, ne-a transmis protosinghelul Iustin Popovici.