Slujire arhierească la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală

Un articol de: Ziarul Lumina - 28 Feb 2017

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat sâmbătă, 25 februarie, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală, informează Radio TRINITAS.

„Dacă cineva vrea să se roage, trebuie să o facă în liniște și smerenie, pentru a fi răsplătit de Dumnezeu”, a arătat Prea­sfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

În cuvântul rostit după citirea textului evanghelic, Preasfinţia Sa a îndemnat pe cei prezenți să facă fapte de milostenie și să se roage nu pentru a fi apreciați și răsplătiți de cei din jur, ci de Dumnezeu.

„În timpul Marelui Post să ne schimbăm felul de a face milostenie, dar și modul de a vieţui, rugându-L pe Dumnezeu să ne dea puterea de a face milostenie pentru El și nu pentru lauda oamenilor. Să ne rugăm Lui, neaşteptând răsplata oamenilor”, a arătat Prea­sfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a oficiat hirotonia întru preot a diaconului Iulian Mircea Toma, reporter al postului Radio TRINITAS, pe seama Parohiei `Pogorârea Sfântului Duh~ și `Sfântul Ierarh Nicolae~ din cartierul bucureștean Militari.

De asemenea, tânărul teolog Iulian Costache a fost hirotonit diacon pentru Parohia "Sfântul Ilie" din localitatea prahoveană Prăjani.