Slujire arhierească la Parohia „Sfântul Pantelimon” din Roma

Data: 11 Iulie 2023

În Duminica a 5-a după Rusalii, 9 iulie, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia Ortodoxă Românească „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” din Roma, păstorită de părintele consilier eparhial Augustin Gheorghiu. Cu această ocazie, Preasfinția Sa l-a hirotonit întru diacon pe teologul Marius Margasiu, pe seama parohiei gazdă, și a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru prunca Alexandra.

 Lumea de astăzi se află într-o situație de criză duhovnicească, într-o situație de eșec, din cauza faptului că se conduce după propriile legi, Dumnezeu fiind pus deo­parte, dar Domnul oferă o soluție de scăpare: „Oricine va chema numele Domnului se va mântui” (Ioil, 3,5), a spus ierarhul în predica sa, după cum se arată pe episcopia-italiei.it.

În 2008, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, a fost înființat Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” care, din anul 2011, a devenit parohie, preot paroh fiind numit părintele Augustin Gheorghiu. În perioada 2008-2012, parohia a fost găzduită într-un spațiu provizoriu, iar începând cu anul 2012, s-a primit o biserică aparținând Institutului Oblati di San Giuseppe din Roma.