Slujire arhierească la Şindreşti, Maramureş

Un articol de: Andrei Fărcaş - 01 Iulie 2022

Credincioșii din Șindrești, Protopopiatul Baia Mare, au sărbătorit hramul bisericii lor la sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a liturghisit și a rostit un cuvânt de învățătură.

Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Şindreşti a fost ridicată în urmă cu peste un secol. La slujirea arhierească răspunsurile au fost date de Corala „Arhanghelii” a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, dirijată de pr. prof. dr. Petrică Aurelian Covaciu, iar la chinonic a interpretat pricesne Năstăcuţa Iuga.

În cuvântul de învăţătură, PS Părinte Episcop Iustin a vorbit despre Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, „supranumiţi de Sfinţii Părinţi ai Bisericii lui Hristos stâlpii Apostolilor şi mai-marii lor, pentru că au avut un rol foarte important în misiunea de încreştinare şi de propovăduire a Evangheliei lui Hristos”.

Cu această ocazie, la 10 ani de preoţie, pr. Alin Erdei a fost hirotesit iconom stavrofor. De asemenea, au mai primit distincţii Năstăcuţa Iuga, Consiliul parohial, Cosmin Pop, primarul Felician Ciceu şi, post-mortem, constructorul Cosmin Ciocotişan.