Slujire arhierească şi ceremonii militare la Oradea

Un articol de: Pr. Cristian Rus - 03 Decembrie 2019

Preoţii și credincioşii din Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Oradea-Ioșia, Protopopiatul Oradea, unde este paroh Filaret Petru Fiț, au primit, la 1 decembrie, vizita Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, care a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul de cameră „Voces” din Oradea, dirijat de Dorina Dumitrescu. Ierarhul a tâlcuit semnificaţiile duhovni­cești ale Pildei talanților spuse de către Mântuitorul Iisus Hristos. 

Preasfinţitul Părinte Episcop Sofronie a luat parte, apoi, la ceremonialul religios și militar organizat de Prefectura județului Bihor, cu prilejul Zilei Națio­nale a României, pe platoul din fața statuii Ostașului Român din Parcul „1 Decembrie”, aflat în vecinătatea Catedralei Episcopale, în prezenţa oficialităţilor locale şi centrale şi a mii de orădeni. Slujba de Te Deum a fost oficiată de preoţii capelani din cadrul structurilor militare ale Garnizoanei Oradea. 

Manifestarea s-a încheiat cu ceremonia depunerii de coroane şi jerbe de flori la statuia Ostașului Român şi cu parada detașa­men­telor militare și din cadrul structurilor de ordine și siguranță națio­nală.