Slujire arhierească și concert de pricesne într-o parohie argeșeană

Data: 22 Noiembrie 2023

În ziua de prăznuire a Intrării în biserică a Maicii Domnului, Parohia Dom­nești de Sus din Protopopiatul Curtea de Argeș, județul Argeș, s-a aflat la ceas de sărbătoare. Fiind și hramul principal al bisericii, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a săvârșit cu această ocazie Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Credincioșii prezenți au avut ocazia să se închine la o icoană a Maicii Domnului, copie după ,,Axion Estin”, care a fost realizată la Mănăstirea Vatoped din Muntele Athos. La finalul Sfintei Liturghii, a fost oficiată slujba Parastasului pentru slujitorii, ctitorii și binefăcătorii sfântului lăcaș.

În cuvântul de învățătură, chiriarhul locului a vorbit credincioșilor despre impor­tanța praznicului de la 21 noiembrie, îndemnând în mod deosebit la naștere de prunci. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre frumoasa biserică din Parohia Domnești de Sus, felicitând preoții slujitori, dar și credincioșii pentru dragostea pe care o au față de Maica Domnului și de Casa lui Dumnezeu.

Pentru ajutorul pe care Primăria Locală l-a acordat bisericii, Ion Doru Smădu, primarul comunei Domnești, a primit din partea ierarhului argeșean distincția eparhială ,,Sfântul Ierarh Iachint de Vicina”. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a primit din partea parohiei o icoană cu chipul Maicii Domnului.

După oficierea Sfintei Liturghii, Grupul folcloric ,,Cununa Domneștiului” a prezentat un scurt program de pricesne închinate Maicii Domnului, conform arhi­episcopiaargesuluisimuscelului.ro.