Slujire arhierească și hirotonie în Parohia Cruceni, județul Arad

Un articol de: Protos. Iustin Popovici - 28 Octombrie 2020

În ziua de sărbătorire a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, a fost și hramul bisericii din Parohia Cruceni, județul Arad. Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, s‑a aflat în mijlocul acestei comunități parohiale, unde a săvârșit Sfânta Liturghie. La momentul rânduit, l-a hirotonit întru preot pe diaconul Alexandru‑Vlad Păcurar, pe seama bisericii din Parohia Cruceni.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre cinstirea deosebită de care se bucură Sfântul Mare Mucenic Dimitrie în rândul credincioșilor ortodocși români. Mărturie în acest sens stau numeroasele biserici închinate lui, precum și purtarea numelui său de către mulți bărbați și femei din țara noastră. Preasfinția Sa i‑a îndemnat pe credincioșii prezenți să‑și cinstească cu evlavie deosebită pe ocrotitorul lor spiritual, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie.

Satul Cruceni aparţine de comuna Şagu, județul Arad, şi are circa 300 de case şi o populaţie de peste 1.200 locuitori, din care aproximativ 340 sunt ortodocși.