Slujire arhierească și hirotonie la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

Un articol de: Pr. Sergiu Sandu - 14 Decembrie 2019

În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, joi, 12 decembrie, la Catedrala Arhiepiscopală din Arad, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La slujbă a fost prezent și Înaltprea­sfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Din sobor au făcut parte părintele protosinghel Iustin Popovici, consilier cultural eparhial; părintele Pompiliu Gavra, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Arad; arhidiaconul Tiberiu Ardelean, inspector eparhial, alți preoți și diaconi.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a hirotonit întru diacon pe teologul Valentin Viliga, coordonatorul filialei din Arad a Agenției de pelerinaje ­BASILICA Travel, pe seama Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Arad-Centru.

La final, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a mulțumit membrilor Grupului psaltic „Chivotul” al Catedralei Mitropolitane din Iași, condus de arhidiaconul Ciprian-Iulian Rusu, care a cântat la Sfânta Liturghie. 

Vineri, 13 decembrie, începând cu ora 19:00, la Catedrala Arhiepiscopală din Arad, Grupul psaltic „Chivotul” a susținut un concert de colinde. În cadrul evenimentului, participanţii au putut face donații pentru a susține activi­tățile sociale ale eparhiei.