Slujire la Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Cornești, Ungheni

Un articol de: Silviu Dascălu - 11 Aprilie 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a săvârșit Sfânta Liturghie în Duminica Floriilor la Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Cornești, Ungheni, informează Biroul de presă al eparhiei.

În timpul slujbei, cântările bisericești au fost susținute de Corala academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei. În cadrul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a oficiat și Taina Preoției pentru ieromonahul Nicodim, care a fost hirotonit din treapta de diacon în cea de preot.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltprea­sfințitul Părinte Petru a mulțumit starețului și credincioșilor prezenți la slujbă, subliniind importanța unității și a iubirii creștine între oameni. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat faptul că Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie” va rămâne mereu un loc de rugăciune și sfințenie pentru credincioșii din Protopopiatul Ungheni.

La rândul său, starețul mănăstirii, arhimandritul Damaschin Cimbir, a mulțu­mit Părintelui Mitropolit, soborului slujitor și tuturor celor prezenți, atât pentru participarea la această frumoasă slujbă, cât și pentru momentele de rugăciune și de comuniune cu Dumnezeu.