Slujire ortodoxă la o bazilică din Germania

Data: 21 Martie 2023

Sâmbătă, 18 martie, cu o zi înainte de a treia duminică din Postul Mare, închinată Sfintei Cruci, credincioşii ortodocşi români din sudul Germaniei au avut parte de o binecuvântare deosebită, aceea de a se închina Crucii Domnului.

La iniţiativa preotului paroh Sebastian Suciu, de la Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel” din Ulm şi Neu-Ulm, şi graţie bunăvoinţei decanului romano-catolic Ulrich Kloos, în Bazilica „Sfântul Martin” din Ulm-Wiblingen s-a putut săvârși slujba ortodoxă a Acatistului Sfintei Cruci. Pe durata slujbei, creştinii s-au putut închina părticelei din cinstitul lemn al Crucii Domnului nostru Iisus Hristos care se păstrează în acest loc de mai bine de 900 de ani, se arată pe site-ul parohia-ulm.ro.

Numărul mare al pelerinilor români, sosiţi din mai multe parohii ortodoxe româneşti (Augsburg, Freiburg i. Br., Heidenheim an der Brenz, Kempten, Landsberg am Lech, Ravensburg, Sigmaringen şi Ulm etc.), a umplut impunătoarea bazilică. A fost un moment de rară bucurie şi de profundă trăire creştină.