Slujire și concert susținut de copii la Călărași

Data: 16 Ianuarie 2023

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a săvârșit duminică, 15 ianuarie, Sfânta Liturghie în biserica Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din orașul Călărași.

Sub protia Preasfinției Sale a slujit un sobor ales din care au făcut parte părintele Vasile Viorel Dinu, protopop de Călărași, preoți și diaconi. Un grup restrâns din Corul „Mihail Vulpescu” al Protopopiatului Călărași, dirijat de părintele Laurențiu Marian Dobre, a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a felicitat grupul de cateheză „Apostolii” al parohiei și grupul „Îngerașii” de la Grădinița Voinicel, coordonați de prezbitera Mariana Achim, pentru interpretarea de cântece religioase la momentul chinonicului.

În cuvântul de învățătură adresat credincio­șilor, Preasfinția Sa a vorbit despre vindecarea celor zece leproși, despre virtutea recunoștinței, despre mulțumirea pe care creștinii sunt chemați să o aducă lui Dumnezeu pentru toate darurile primite, se arată pe site-ul eparhiei, sf-esc.ro.