Slujiri arhierești în Arhiepiscopia Alba Iuliei

Data: 17 Mai 2019

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Platoul Romanilor din Alba Iulia, marți, 14 mai. De asemenea, în aceeași zi, ierarhul a oficiat slujba de binecuvântare a demisolului bisericii cu hramul „Sfinții Martiri Brâncoveni” din orașul Luduș, județul Mureș.

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a fost prezent marți, 14 mai, în Parohia Platoul Romanilor din Alba Iulia. Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din orașul Marii Uniri.

La momentele rânduite din cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Dumitru Cosmin Teacoe a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Izvorul Ampoiului, Protopopiatul Alba Iulia, iar tânărul Ionuț Frandeș a fost hirotonit diacon. Comunitatea credincio­șilor din Parohia Platoul Romanilor este păstorită de către preoții Grigore Buda, Alexandru Teompa și Petrișor Muntean.

Slujbă de binecuvântare în Parohia Luduș IV

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit în mijlocul credincioșilor din Parohia Luduș IV, marți, 14 mai, după amiaza. Începând cu ora 17.00, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de binecuvântare a demisolului bisericii cu hramul „Sfinții Martiri Brâncoveni” din orașul Luduș. La final, Arhipăstorul Alba Iuliei a rostit un cuvânt de învățătură în care a reliefat importanța locașului de cult pentru sfințirea cre­dincioșilor.

Parohia Luduș IV, situată în cartierul Luduș Est, a fost înființată în decembrie 2017, piatra de temelie a noului locaș de închinare fiind așezată la 16 aprilie 2018 de către Înalt­preasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu. Lucrările de edificare a noii biserici au fost începute în luna mai a anului 2018, acestea desfășurându-se sub coordonarea și prin purtarea de grijă a parohului Viorel Or­menișan, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.