Slujiri arhiereşti în Episcopia Covasnei și Harghitei

Un articol de: Arhid. Alexandru Moroianu - 03 Decembrie 2020

Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a săvârșit, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc. Răspunsurile la strană au fost date de Corala „Pocrov” a Catedralei Episcopale.

În predica rostită, ierarhul s-a referit la Sfântul Apostol Andrei, un misionar prin excelență, apoi a vorbit despre apostolatul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna în Ardeal. La sfârșitul slujbei, pr. Teodor Bijec, consilier bisericesc, a rostit un cuvânt de felicitare la ziua onomastică a ierarhului.

În Duminica a 30-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Lădăuți, județul Covasna, şi a rostit un cuvânt de învăţătură despre îmbogățirea în Dumnezeu. Ierarhul a săvârșit slujba Parastasului pentru preoții slujitori ai parohiei adormiți în Domnul, Mihai Apafi și Gheorghe Pop. La sfârși­­tul Sfintei Liturghii, a fost instalat no­ul paroh, preotul Timaru Ovidiu ­Nicolae.