Slujiri arhiereşti în Episcopia Huşilor

Data: 30 Decembrie 2019

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit miercuri, 25 decembrie, cu prilejul praznicului Naşterii Domnului, Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Huşi. 

Credincioşii s-au împărtăşit în număr mare cu Sfintele Taine şi au ascultat cuvântul pastoral al Părintelui Episcop Ignatie, intitulat „Naşterea Domnului – adevărata reînnoire a omului”.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul Huşilor i-a colindat pe toţi cei de faţă. Toţi copiii prezenţi au primit daruri din partea episcopului. 

Joi, 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din municipiul Vaslui. În omilia rostită, Preasfinţia Sa a amintit, prin mai multe relatări, modul în care este receptat Crăciunul de cei care L-au pierdut din vedere pe Cel ce se află în centrul sărbătorii.

Vineri, 27 decembrie, când Biserica îl pomeneşte pe Sfântul Apostol, întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan, ierarhul s-a aflat în mijlocul credincioşilor din municipiul Bârlad, oficiind Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Ilie”.