Slujiri arhiereşti în Episcopia Oradiei

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 27 Iunie 2023

În a treia duminică după praznicul Pogorârii Sfântului Duh, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Cefa, Protopopiatul Tinca. Ierarhul a adresat credincioşilor prezenţi un cuvânt de învăţătură despre lepădarea grijilor lumeşti și ancorarea în realitatea esențială a viețuirii cu și în Dumnezeu.

„Duminica aceasta suntem chemați fiecare dintre noi să pășim pe calea sfințeniei, pentru că Dumnezeu aceasta a pregătit pentru noi. Nu doar mântuirea, nu doar iertarea păcatelor și viața cea de veci, ci viața cea adevărată în Lumina lui Dumnezeu”, a spus ierarhul.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Marius- Ionuț Filip a fost hirotonit preot pentru biserica din filia Gălășeni a Parohiei Călățea, Protopopiatul Oradea, primind și hirotesia de duhovnic, iar teologul Corneliu-Nicolae Pantiș a fost hirotonit diacon pe seama bisericii Parohiei Călătani, Protopopiatul Oradea.

La praznicul Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, PS Părinte Episcop Sofronie a liturghisit în biserica Parohiei Aleșd II, Protopopiatul Oradea, cu prilejul hramului. Cu această ocazie, ierarhul i-a oferit preotului paroh Ovidiu-Ioan Bocşan Ordinul eparhial „Episcop Roman Ciorogariu” pentru clerici.

Ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre Sfântul Proroc Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului, care ocupă un loc cu totul special în istoria mântuirii.

La final, PS Părinte Episcop Sofronie a vizitat șantierul Așezământului social „Sfânta Parascheva” aflat în grija Parohiei Aleșd II prin sucursala „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Aleșd a Asociației „Filantropia” Oradea, unde se va amenaja un cămin pentru persoanele vârstnice, al cărui demisol este deja funcțional.