Slujiri arhiereşti în Episcopia Sălajului

Un articol de: Arhid. Ionică Torcoș - 17 August 2022

Mănăstirea Rus din judeţul Sălaj, cunoscută și sub denumirea de Mănăstirea „Sfânta Maria”-Rus, a fost gazdă pentru sute de credincioși, atât din împrejurimi, cât și din alte localități mai îndepărtate, care au venit aici pentru a-și găsi liniștea sufletească și pentru a cere, în rugăciune, ajutorul Fecioarei Maria, cu ocazia hramului, la praznicul Adormirii Maicii Domnului, din 15 august.

Preasfinţitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a săvârşit Sfânta Liturghie şi l-a hirotesit întru iconom pe preotul duhovnic Alexandru Tiță, în semn de apreciere a eforturilor și a activității sale. La final, maica stareță Maria Terheș i-a dăruit ierarhului o icoană.

Duminică, 14 august, Preasfinția Sa a târnosit Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Teștioara, filie a Parohiei Solona, din Protopopiatul Jibou. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, iar la final a acordat fostului paroh, pr. Florian-Grigore Vid, protopopul Zalăului, o diplomă de apreciere. De asemenea, i-a acordat o diplomă de apreciere şi actualului paroh, pr. Daniel-Florin Teglaș, precum şi celor care s-au implicat în activitățile de finalizare a lucrărilor efectuate la lăcașul de cult.