Slujiri arhiereşti în Episcopia Tulcii

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 08 Mai 2023

La sfârşitul săptămânii trecute, trei comunităţi tulcene au fost vizitate de chiriarhul lor, Preasfinţitul Părinte Episcop Visarion, care a săvârşit Sfânta Liturghie, rostind cuvinte de învăţătură. Vineri, 5 mai, la pomenirea Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou, Preasfinţia Sa a vizitat parohia din municipiul Tulcea aşezată sub ocrotirea sfântului, unde a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, ne-a transmis părintele consilier eparhial Felix Neculai. Cu acest prilej, ierarhul a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre viaţa și martiriul Sfântului Efrem cel Nou, precum și despre evlavia credincioșilor către sfinți.

Sâmbătă, 6 mai, Preasfinţitul Părinte ­Visarion s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia „Sfântul Gheorghe”-Deltă, din localitatea Sfântul Gheorghe, judeţul Tulcea, unde se află o comunitate de vechi ucraineni, care au serbat pe rit vechi hramul bisericii şi al localităţii.

Episcopul Tulcii a săvârşit Sfânta Liturghie şi a rostit cuvânt de învățătură în care a ­evidenţiat viața virtuoasă a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe împlinită în martiriu.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a oferit ­diplome de apreciere preotului paroh Lucian Tulceanu și primarului Valentin Sidorencu care, la rândul său, i-a oferit Episcopului tulcean o cruce din lemn de la Muzeul Țăranului Român.

Cu acest prilej, ierarhul a sfințit noua capelă mortuară edificată în cimitirul din localitate.

În Duminica a 4-a după Paşti, Preasfinţitul Părinte Episcop Visarion a oficiat Sfânta Liturghie la Schitul „Buna Vestire”-Cardon din Delta Dunării, rostind un cuvânt în care a ­subliniat învăţăturile textului evanghelic ­rânduit.

Cu acest prilej a oficiat și două tunderi în monahism, oferind noilor monahi Sfânta Scriptură și alte cărți de zidire sufletească.