Slujiri arhiereşti în judeţul Cluj

Un articol de: Pr. Dan Mihai Muntean,   Darius Echim - 01 Octombrie 2019

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a sfinţit duminică Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Răscruci, judeţul Cluj, şi a sfinţit iconostasul şi pictura bisericii, apoi a săvârşit Sfânta Liturghie.

Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Pragmatismul iubirii vrăjmașilor”, evidențiind faptul că modelul suprem de iubire al vrăjmașilor este Domnul Iisus Hristos. Biserica a fost construită între 1938 și 1940, fiind sfințită în 1966 de către vrednicul de pomenire Arhiepiscop Teofil Herineanu. Începând cu 2014, locașul de cult a trecut prin ample lucrări de renovare și înfru­musețare, la interior și la exterior. 

Biserica `Sfânta Treime” din Morlaca, Protopopiatul Huedin, a fost resfințită sâmbătă, 28 septembrie, de către IPS Părinte Mitropolit Andrei, care a săvârşit apoi Sfânta Liturghie. În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre remediul bolilor sufle­tești și trupești ale oamenilor.