Slujiri arhiereşti în Maramureş

Un articol de: Andrei Fărcaş - 03 Octombrie 2024

La sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Rohiţa, judeţul Maramureş, cu prilejul hramului. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul psaltic „Theologos”, dirijat de Florian Vois. 

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, ierarhul a vorbit despre sărbătorile închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și pururea Fecioarei Maria.

„Poporul român are atât de multă evlavie la Maica Domnului, pentru că am crescut în brațele Maicii Domnului, am iubit-o și am cinstit-o din copilăria noastră”, a subliniat ierarhul.

Duminică, 29 septembrie, Preasfințitul Părinte Iustin a săvârşit slujba de târnosire a bisericii din Finteușu Mic, a liturghisit și a rostit un cuvânt de învățătură. Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a primit, din partea ierarhului, cu această ocazie, cel de-al doilea hram, „Pogorârea Sfântului Duh”. La final, preotul paroh Ioan Vele a fost distins cu dreptul de a purta bederniță și a primit o Sfântă Cruce pectorală în dar. Au primit distincţii colonelul în rezervă Gheorghe Voicu, prim-epitrop, Consiliul parohial, primarul Bujorel Vasile Mure­șan şi alţi binefăcători.