Slujiri arhierești în parohii din Germania

Data: 20 Noiembrie 2019

Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a efectuat în perioada 15-17 noiembrie o vizită pastorală în Protopopiatul Germaniei de Est, în parohiile ortodoxe românești din Halle, Leipzig și Berlin.

Cu această ocazie, ierarhul a hirotonit preoți pentru parohiile din Chemnitz și Oldenburg, precum și diaconi pe seama parohiilor ortodoxe româneşti din Leipzig şi Berlin. Vizita Înaltpreasfinţiei Sale a început vineri, 15 noiembrie, la parohia din Halle/Saale, unde ierarhul a săvârșit Taina Sfântului Maslu, împreună cu preoţii Tudor Mustea și Dragoș Manu. La sfârşitul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învăţătură şi a răspuns întrebărilor credincioşilor.

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serafim a vizitat sâmbătă parohia din Leipzig, unde a săvârșit Sfânta Liturghie în noua biserică, în cadrul căreia a hirotonit preot pe diaconul Cezar Burlacu, pe seama parohiei din Chemnitz, şi diacon pe George Ciripoiu, pe seama parohiei din Leipzig. Ziua a continuat la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Berlin, unde Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit slujba Vecerniei, înconjurat de un sobor de preoţi. În încheiere a fost organizată o seară duhovnicească, unde ierarhul a răspuns întrebărilor credincioşilor.

Duminică, 17 noiembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serafim a slujit Sfânta Liturghie cu ocazia hramului bisericii din Berlin, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în cadrul căreia a hirotonit preot pe diaconul Andrei Cosmin Bărbulescu şi diacon pe tânărul Bogdan Negru-Aman, pe seama noii parohii din orașul Oldenburg. 

Credincioşii prezenţi au fost invitaţi la agapa organizată cu ocazia hramului bisericii.