Slujiri arhiereşti în parohii sălăjene

Un articol de: Arhid. Ionică Torcoș - 18 Septembrie 2024

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s‑a aflat duminică, 15 septembrie, în mijlocul credincioșilor din Parohia Rona, Protopopiatul Jibou, pentru a binecuvânta lucrările efectuate la lăcașul de cult. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârşit și slujba de reîntemeiere a Sfintei Mese, ca urmare a deteriorării acesteia în decursul timpului, și a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi. În cadrul Dumnezeieștii Liturghii, Preasfinţitul Părinte Petroniu l-a hirotonit întru preot pe seama Parohiei Drighiu, din Protopopiatul Șimleu Silvaniei, pe diaconul Alexandru‑Răzvan Cheregi‑Alexă, iar la finalul slujbei, ierarhul l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe pr. paroh Cristian Pugna. În continuare, Preasfinţitul Părinte Petroniu a oferit deputatului Liviu‑Ioan Balint „Crucea Sălăjană” pentru mireni, iar alţi binefăcători au primit diplome de apreciere. Totodată, Preasfinţitul Părinte Petroniu a săvârşit și o slujbă de binecuvântare la casa parohială, în urma lucrărilor de modernizare.

Sâmbătă, 14 septembrie, Preasfințitul Părinte Petroniu a liturghisit în mijlocul credincioșilor din Parohia Romita, Protopopiatul Zalău, iar cu acest prilej, l-a hirotonit întru diacon pe teologul Alexandru‑Răzvan Cheregi‑Alexă, urmând ca acesta să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Drighiu, din Protopopiatul Șimleu Silvaniei.

La finalul slujbei, PS Părinte Episcop Petroniu l-a felicitat pe pr. paroh Dorinel‑Liviuț Crecan pentru întreaga activitate, urându‑i ani îndelungați cu ocazia zilei de naștere.