Slujiri arhierești în Regatul Danemarcei

Data: 24 Octombrie 2023

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, a vizitat zilele trecute comunități românești din Regatul Danemarcei.

Duminică, 22 octombrie, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în Paraclisul episcopal „Nașterea Maicii Domnului” din capitala țării. În Copenhaga se află cea mai mare comunitate românească din regatul danez, aici trăind și mulți tineri veniți la studii.

După slujirea de duminică, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie s-a­ îndrep­tat ­către pe­ninsula Iutlandei, vizitând mai multe parohii din această regiune. Ierarhul a săvârșit slujba Privegherii în paraclisul mănăstirii românești din Ikast. Luni, a oficiat Sfânta Liturghie de hram înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în paraclisul ocrotit de Sfântul Cuvios Macarie Romanul, prăznuit la 23 octombrie, și de Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț. În cuvântul de învățătură ierarhul a vorbit credincioșilor despre viața Sfântului Cuvios Macarie Romanul, care a părăsit cetatea Romei și s-a îndreptat spre Persia, lăsând toate bunurile materiale pentru viața pustnicească.

Copiii prezenți au primit mai multe daruri din partea Preasfinției Sale.