Slujiri arhierești la parohii din Elveția și Franța

Un articol de: Pr. Alexandru Ojică - 15 Iulie 2020

Sâmbătă, 11 iulie, Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Berna, Elveția, a avut bucuria de a-l avea în mijlocul ei pe Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale. În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit întru preot pe diaconul Cătălin-Ionel Mija. Soborului de preoți și diaconi li s-au adăugat în rugăciune numeroși credincioși din Berna, Basel și Zürich, care au profitat și de faptul că biserica din Berna oferă suficient spațiu pentru a primi în siguranță un număr mare de credincioși. 

În omilia sa, Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul a vorbit despre importanța slujirii la care a fost chemat noul hirotonit, arătând că preotul este slujitorul lui Dumnezeu nu numai în biserică, ci și în afara ei, că el trebuie să propovăduiască cuvântul lui Dumnezeu, deoarece o Biserică care nu este misionară nu e mai e o Biserică, în sensul deplin al cuvântului. La final, părintele paroh Laurențiu Precup a mulțumit ierarhului pentru slujirea în comunitatea ortodoxă română din Berna.

Duminică, 12 iulie, Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul a slujit Sfânta Liturghie în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Nantes, Franța. 

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Emil Ungureanu, slujitor la parohia din Nantes, a primit hirotesia întru duhovnic. La final, părintele paroh Adrian Iuga a mulțumit ierarhului pentru că a poposit în mijlocul comunității din Nantes la câteva săptămâni de când autoritățile franceze au permis reluarea vieții liturgice în prezența credincioșilor.