Slujiri arhierești și hirotonii în Arhiepiscopia Târgoviștei

Data: 12 Mai 2021

În Duminica Sfântului Apostol Toma, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Târgo­viște.

Cu acest prilej, ierarhul i-a hirotonit întru preot pe diaconul Ștefan Nuică pe seama Parohiei Viforâta și întru diacon pe teologul Sandu Nicolae pe seama Parohiei Chirca, județul Dâmbovița.

În cuvântul rostit, Înaltprea­sfinția Sa a evocat mărturisirea de cre­dință a Sfântului Apostol Toma, care a început printr-o îndoială, dar peste veacuri, s-a constituit într-o vestire cu mult zel a sfintelor pătimiri, a morții și a Învierii Domnului, ne-a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgo­viștei.

În Vinerea Luminată, cu prilejul sărbătorii Izvorului Tămăduirii, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba Sfințirii apei la Mănăstirea Peștera din Munții Bucegi. La eveniment au luat parte pelerini și turiști. Cu acest prilej, ierarhul l-a hirotonit întru diacon pe teologul Alexandru Chivulescu pe seama Parohiei Bungetu, jude­țul Dâmbovița.