Slujiri misionare în Norvegia și Danemarca

Data: 22 Noiembrie 2022

Sâmbătă, 19 noiembrie, credincioșii români din Oslo, Norvegia, au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, în biserica-paraclis episcopal din oraș. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat necesitatea păstrării credinței în vremuri dificile. La final, copiii au primit daruri din partea ierarhului.

La fapte de milostenie au fost îndemnați și credincioșii din comunitatea românească din Bergen, Norvegia, în mijlocul cărora s‑a aflat duminică, 20 noiembrie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica comunității. Pe lângă îndemnul la fapta cea bună, Preasfinția Sa a citit și Pastorala Sfântului Sinod la prima duminică din Postul Crăciunului.

După vizitele misionar‑pastorale din Regatul Norvegiei, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a poposit în Regatul Danemarcei. Ierarhul a început slujirile euharistice din această perioadă în una din cele mai nordice parohii ale peninsulei Iutlanda, în orașul Aalborg. Astfel, la prăznuirea Intrării în biserică a Maicii Domnului, luni, 21 noiembrie, a săvârșit Sfânta Liturghie de hram în parohia românească din acest oraș, apoi a botezat al treilea copilaș în familia preotului Mihail Pânzariu și a prezbiterei Ana‑Maria, pe pruncul Serafim‑Macarie.