Slujiri și seri duhovnicești la comunități românești din Spania

Data: 06 Octombrie 2022

Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, a săvârșit duminică, 2 octombrie, Sfânta Liturghie la biserica Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul” din Valdepeñas, Spania. Împreună cu ierarhul s-au rugat părintele paroh Ilie Ciprian Ciurezeanu și arhidiaconul Spiridon Burlacu, consilier eparhial. La Sfânta Liturghie a participat și Florența Ciubotaru, consul al României la Ciudad Real. Părintele Episcop Timotei, în cuvântul de învățătură, a explicat credin­cioșilor textul Sfintei Evanghelii și despre viața Sfântului Ierarh Ciprian, pomenit în această zi. La final, pentru cei opt ani de activitate pastoral-misionară, ierarhul l-a hirotesit pe părintele Ilie Ciprian Ciurezeanu întru sachelar.

Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhi­ereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, s-a aflat duminică în mijlocul credincioșilor Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din Elche, Spania, care și-a sărbătorit hramul.

Împreună cu ierarhul au slujit părintele protopop Cristian Toderici, parohul comunității, părintele Dorinel Ursărescu și arhidiaconul Casian Nemet.

Tot duminică, ierarhul a oficiat Taina Sfântului Maslu, apoi a susținut o conferință în care a vorbit despre importanța rugăciunii în viața duhovnicească, urmată de întrebări din partea celor prezenți, se arată pe site-ul eparhiei, obispadoortodoxo.es.