„Smerenia aduce pace, linişte şi lumină în sufletul omului”

Data: 24 Feb 2021

Duminică, 21 februarie, Prea­sfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, a slujit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Biserica „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din Voloviţa, Soroca, păstorită de părintele consilier Florentin Constantin Doboşeriu, informează Biroul de presă al eparhiei.

În cuvântul rostit după Sfânta Liturghie, ierarhul s-a referit la perioada Triodului şi la parabola vameşului şi a fariseului. Vorbind despre virtutea smereniei, Prea­sfinția Sa a arătat: „Evanghelia de astăzi se încheie cu versetul: «Oricine se înalţă pe sine se va smeri, iar cel ce se smereşte pe sine se va înălţa». Paradoxal, dar smerenie înseamnă înălţare. Când omul înţelege limitele sale, când nu se crede mai presus de semenii săi, când înţelege că tot ce are în viaţa sa sunt darurile lui Dumnezeu, când înţelege că totul depinde de Dumnezeu şi de relaţia sa cu El, înseamnă că omul se înalţă, creşte duhovniceşte. Şi această stare, care este una de luminare, este rezultatul prezenţei Duhului Sfânt. Smerenia apropie pe om de Dumnezeu ca rezultat al prezenţei Duhului Sfânt. De aceea smerenia aduce pace, linişte şi lumină în sufletul omului. Acestea toate le avem de la Duhul Sfânt”.

La final, părintele Florentin Constantin a mulţumit pentru vizită şi binecuvântare şi l-a invitat pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai poposească la Voloviţa.