Sonetele lui Adrian Munteanu, în două spectacole

Un articol de: Daniela Șontică - 06 Octombrie 2022

Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov va găzdui două recitaluri poetice din creația scriitorului Adrian Munteanu, în zilele de 10 octombrie, la Muzeul Casa Mure­șenilor din Piața Sfatului nr. 25, și 11 octombrie, la Casa Memorială „Ștefan Baciu” de pe strada Gh. Baiulescu nr. 9, ambele începând cu ora 18:00. 

Insolitul recitalurilor va consta în faptul că autorul va fi și interpretul propriilor creații. În prima seară, poetul-actor va susține un recital din sonetele sale, iar în cea de-a doua va avea loc o proiecție. „După spectacole susținute în Europa, SUA și Canada și după pandemie, Adrian Munteanu se întâl­nește cu spectatorii din orașul său natal, propunând o insolită formulă de spectacol. Pentru prima dată în România, spectatorii vor asista la un melanj între interpretarea pe viu și introducerea unui grup de clipuri poetice, o preocupare mai nouă a lui Adrian Munteanu. Realizate cu măiestrie chiar de către autor, clipurile alcătuiesc o izbutită selecție de text, interpretare, imagine și muzică”, se precizează într-un comunicat al Muzeului Casa Mureșenilor. 

Spectacolul prilejuiește și lansarea volumului „Paingul Orb”, apărută la editura Arania, pe care Adrian Munteanu o consideră cartea sa de referință. La realizarea celor două evenimente participă Ovidiu Savu, șef secție istorie și literatură la Casa Mureșenilor, și Traian Dumbrăveanu, muzeograf la Casa „Ștefan Baciu”.