Soprana Ioana Bentoiu conferențiază la Academia Română

Un articol de: Ștefania Coșuleanu - 24 Octombrie 2023

Academia Română (AR) invită publicul marți, 24 octombrie 2023, ora 17:00, să participe la întâlnirea cu soprana Ioana Bentoiu, profesoară la Institutul Ribaupierre din Lausanne, Elveţia, şi autoare a mai multor studii dedicate artei lirice și vocii umane. Aceasta va conferenția despre valențele și expresivitatea vocii umane, studiată și valorificată în diverse contexte de viață, întâlnirea făcând parte din seria de conferințe cu public „Ora de știință”, inițiate și moderate de acad. Marius Andruh, vicepreședinte al AR. ​

„Vocea nu este numai un dar incredibil care ne-a fost acordat, ci și un instrument ce trebuie studiat și cunoscut în mod sistematic, printr-o metodă clară, bazată pe observație și experimentare”, afirmă Ioana Bentoiu. În virtutea largii sale experiențe pedagogice și de cercetare, soprana mai spune că vocea umană are capacitatea să reunească domeniile artistice și științifice, să le facă să coopereze armonios, se arată într-un comunicat de presă transmis de AR.

Cu o carieră pedagogică de peste patru decenii, Ioana Bentoiu a susținut cursuri de măiestrie în Elveția, Statele Unite, Franța și România. De 25 de ani conduce o clasă de operă, realizând spectacole cu elevii săi, la care asigură și regia.