Spectacol aniversar în Protopopiatul Slobozia

Un articol de: Pr. Ştefan Sfarghie - 28 Feb 2013

La Centrul socio-cultural „Episcopul Damaschin“ din Slobozia, se va organiza joi, 7 martie, un spectacol aniversar, intitulat „Din inimă pentru mama“.

Spectacolul va cuprinde un program de muzică religioasă şi laică, susţinut de Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina“ a Protopopiatului Slobozia, împreună cu grupul de copii „Fiore Blue“ de la Şcoala nr. 2 din Slobozia şi de copiii de la grupul de cateheză „Doar noi“ de la Parohia Amara. Hotărârea a fost luată marţi, 26 februarie, în cadrul şedinţei de lucru a Permanenţei Consiliului eparhial, sub preşedinţia Preasfinţitului Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.

Tot în cadrul şedinţei s-a aprobat un protocol de colaborare între Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa, care are ca scop furnizarea de sprijin reciproc în îndeplinirea rolului de formare a generaţiilor viitoare, prin promovarea valorilor proprii fiecărei instituţii. Tot pe ordinea de zi s-a aflat programul detaliat al activităţilor propuse de protopopiate şi de inspectoratele şcolare de religie, în cadrul proiectului aniversar „1993 - 2014. Slujire şi dăruire. Două decenii de misiune creştină în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor“.

De asemenea, s-a încheiat un parteneriat între Asociaţie Nevăzătorilor din România - subfiliala Ialomiţa, care vizează iniţierea unei relaţii parteneriale în domeniul social cu Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.