Spectacol caritabil organizat de elevii seminariști din Caransebeș

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 22 Feb 2020

Elevii Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caran­sebeș au pus în scenă joi, 20 februarie, o adaptare după nuvela „Micul Prinţ” a scriitorului francez Antoine de Saint-Exupery la Casa de Cultură „George Suru”.

Actorii seminarişti au pregătit timp de câteva luni acest spectacol caritabil, care a adus în sufletul spec­tatorilor atât amintirea sensi­bilității și a frumuseții copilăriei, cât și descoperirea sinelui și a vieții veșnice. Banii adunați din vânzarea biletelor vor fi donați unei familii monoparentale cu mai mulți copii cu posibilităţi materiale modeste.

Trupa de teatru „A Fronte” a luat ființă în urmă cu 5 ani printr-un parteneriat între Seminarul Teologic și Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” din Caransebeș, pentru a scoate în evidență latura culturală și artistică a elevilor, dar și pentru a ajuta semenii din medii defavorizate. Din anul școlar 2018-2019, trupa a rămas doar a seminarului. Toate piesele puse în scenă de trupa de teatru au fost alese în contextul temelor anilor omagiali.