Spectacol de teatru creştin cu scop umanitar

Un articol de: Ziarul Lumina - 11 Noiembrie 2016

Protopopiatul Sector 2 Capi­tală şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Sector 2, în parteneriat cu Compania teatrală „Zona”, a organizat miercuri, 9 noiembrie 2016, spectacolul de teatru creştin cu scop umanitar „Brâncoveanu şi Ivirea­nul, iubire de Biserică şi neam”, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”. Spectacolul şi-a propus să transmită speranță, să aducă întărire în necazuri, dar și în credință, într-o perioadă aflată într-o vădită criză a valorilor, a idealurilor. Din dis­tri­buţia spectacolului au făcut parte actorii: Ana Calciu, Damian Victor Oan­cea, Magda Catone, Mihai Coa­dă, Ovidiu Cuncea, Ti­beriu Păun, Bogdan Iacob, Dana Rusu, Ale­xandru Ionescu, cu participarea extraordinară a lui Constantin Codrescu. Regia este semnată de Ivona Boitan, decor şi costume Ileana Zirra, manager de proiect Malvina Roșu. Textul piesei este semnat de părintele Bog­dan Aurel Teleanu, preot slu­jitor la Pa­ro­hia „Sfântul Pantelimon”-Foi­şorul de Foc din Bucu­reşti. Sco­pul spectacolului a fost ajuto­ra­rea copiilor nevoiaşi din comu­nităţile marginalizate, în preajma sărbătorilor de iarnă, prin intermediul campaniei de solidaritate „Uniţi dăruim bucu­rii”.

Evenimentul cultural a fost oferit gratuit de Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Şcoala Gimnazială „Maica Domnului”, Şcoala Gimnazială „Anastasia Popescu”, Biserica Iancu Vechi-Mătăsari şi Biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti.

Același spectacol se va des­fășura și la Palatul Patriarhiei în Aula „Teoctist Patriarhul”, duminică, 13 noiembrie 2016, ora 18:00. Accesul la spectacol se va face pe bază de invitație.