Spectacol dedicat Principesei Ileana

Un articol de: Silviu Dascălu - 08 Mai 2018

De Ziua Regalităţii, Studioul „Horia Bernea” a Muzeului Ţăranului Român va găzdui spectacolul „Ileana, Principesă de România”.

O producţie a Asociaţiei femeilor din teatru „IF... / Dacă... Pentru Femei”, piesa de teatru „Ileana, Principesă de România”, pusă în scenă de Liana Ceterchi, după o dramatizare de Edith Negulici a romanului autobiografic „Trăiesc din nou”, urmăreşte destinul fiicei reginei Maria şi a regelui Ferdinand.

Potrivit unui comunicat al MNŢR, evenimentul îşi propune să creeze un spectacol ca un omagiu adus memoriei Principesei Ileana a României, Arhiducesa de Austria, a cărei viaţă s-a desfăşurat între palat şi mănăstire, pe fundalul celor două Războaie Mondiale, într-o perioadă de mari frământări din istoria Europei.

Spectacolul, la care intrarea este liberă, începe de la ora 19:00 şi se desfăşoară cu sprijinul Arhivelor Naţionale ale Statului, UNITER, Asociaţia România Culturală şi Mănăstirea „Schimbarea la Faţă” din Ellwood City, Pennsylvania (USA), în parteneriat cu MNŢR.