Spectacol în sprijinul ocrotirii copiilor

Un articol de: Alexandra Andereș - 06 Octombrie 2013

Un spectacol caritabil în beneficiul ridicării Aşezământului social „Sfântul Onufrie“ de la Mănăstirea Floreşti, judeţul Cluj, a avut loc sâmbătă, 5 octombrie, la Cluj-Napoca. Evenimentul intitulat „The call of the city“ s-a desfăşurat în Sala „Auditorium Maximum“ a Casei Universitarilor, în prezenţa Preasfinţitului Vasile Someşanul, Epicopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, a protos. Visarion Paşca, duhovnicul Mănăstirii Floreşti, a părintelui Marian Sidon, inspectorul de religie al judeţului Cluj, precum şi a altor oficialităţi locale.

În deschidere, protos. Visarion Paşca a mulţumit tuturor celor care se implică în acţiunile Asociaţiei Filantropice „Sfântul Onufrie“ şi celor care, din puţinul lor, au dăruit un sprijin acestui proiect.

PS Episcop Vasile-Someşanul a mulţumit, de asemenea, celor implicaţi în acest proiect şi a evidenţiat faptul că a creşte un copil este o dovadă de iubire.

“Ocrotirea copilului este un semn al iubirii, al iubirii desăvârşite, a iubirii lui Dumnezeu care se manifestă prin oricare dintre noi. Iată de ce, este atât de important ca fiecare dintre noi, indiferent de vârstă, de starea intelectuală, socială pe care o avem, să ne implicăm în manifestarea dragostei faţă de copii şi mai ales faţă de copiii defavorizaţi“, a spus ierarhul.

Spectacolul a fost susţinut de mai multe grupuri de copii, între care şi cel al elevilor Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu“ din Cluj-Napoca. Spectatorii de la acest eveniment au adus un sprijin în ridicarea aşezământului destinat copiilor, întrucât biletul de intrare a constituit o donaţie.