Spectacolul de teatru creștin „Brâncovenii” la Teatrul Metropolis

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 10 Martie 2022

Protoieria 2 Capitală a organizat miercuri, 9 martie 2022, la Teatrul Metropolis din București, spectacolul de teatru creștin „Brâncovenii”. Evenimentul cultural-religios a fost dedicat Duminicii Ortodoxiei și s-a desfășurat împreună cu Primăria Sectorului 2, prin Centrul Cultural UNESCO „Mihai Eminescu”, Compania Teatrală Zona și Parohia „Sfântul Pantelimon”-Foișorul de Foc din București.

„Organizarea spectacolului memorial «Brâncovenii» ca eveniment cultural-religios dedicat Duminicii Ortodoxiei în ziua de pomenire în calendarul ortodox a celor 40 de Mucenici din Sevastia, dar și a Zilei comemorării Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989, a avut ca idee principală martiriul, familia Brâncoveanu fiind cel mai concludent şi profund exemplu de sacrificiu din iubire de Dumnezeu şi credinţă. Prezentarea acestei producții de succes a teatrului creștin de către Protoieria Sector 2 Capitală contribuie la aducerea în conştiinţa publicului larg a unui moment esenţial prin care ne raportăm la credința creştină și Biserica Ortodoxă”, ne-a transmis părintele paroh Bogdan Aurel Teleanu, autorul textului piesei de teatru.

Din distribuţie au făcut parte actorii: Ana Calciu, Tomi Cristin, Magda Catone, Mihai Coadă, Mircea Constantinescu, Tiberiu Păun, Bogdan Iacob, Dana Rusu, Alexandru Ionescu/Alex Mirea, membrii trupei teatrului parohial „Ateneul Sfântului Pantelimon” și cu participarea extraordinară a lui Constantin Codrescu.

Regia spectacolului este semnată de Ivona Boitan, decorul şi costumele, de Ileana Zirra.

Evenimentul cultural-religios dedicat Duminicii Ortodoxiei a fost susținut integral financiar de către Centrul Cultural UNESCO „Mihai Eminescu” din București, al cărui manager este doamna Nicoleta Paninopol.