Sprijin pentru elevi din partea Protoieriei Sector 6 Capitală

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 24 Septembrie 2024

La începutul noului an școlar, Protoieria Sector 6 Capitală a organizat o nouă acțiune social-filantropică destinată prevenirii abandonului școlar între elevii care provin din familii cu posibilități materiale reduse. Activitatea a fost găzduită de Școala Gimnazială nr. 161 din cartierul bucureștean Giulești.

500 de elevi și preșcolari care provin din familii cu venituri mici sau aflate în diferite situații de risc social au fost beneficiarii unei acțiuni organizate de Protopopiatul Sector 6 Capitală. Școlarii au primit în dar ghiozdane complet echipate cu rechizite necesare desfășu­rării în condiții optime a procesului educa­țional.

În sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 161, un sobor de clerici a săvârșit mai întâi o slujbă de binecuvântare, în cadrul căreia au fost rostite rugăciuni și cereri pentru luminarea minții elevilor și de mulțumire pentru binefacerile pentru binefacerile revărsate asupra elevilor, profesorilor și ostenitorilor școlii care a găzduit evenimentul.

Părintele protoiereu Cătălin Dabu ne-a oferit amănunte despre această acțiune a Protopopiatului Sector 6 Capitală: „Am oferit ghiozdane echipate cu rechizite elevilor de la clasa pregătite până la clasa a IV-a. Din anii trecuți am observat că atunci când ofeream ghiozdane elevilor, ei veneau însoțiți de frați sau surori mai mici. Nu i-am uitat nici pe ei, motiv pentru care astăzi am adus câte un ghiozdan pentru fiecare pre­școlar, pentru ca ei să își desfășoare activitatea în bune condiții. Am dorit să venim și în sprijinul părinților deoarece, deși beneficiarii direcți sunt copiii, nu uităm că părinții fac eforturi deosebite pentru a-i trimite la școală și de aceea credem că acțiunea desfășu­rată astăzi vine atât în sprijinul copiilor, cât și al părinților”.

Prof. Alexandru Ninel Gângu Ionescu, directorul unității de învățământ, a evidențiat conlucrarea dintre Biserică și Școală, aducând mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei acțiuni.