Sprijin pentru elevi din zona rurală, oferit de Parohia Târgu-Mureș VI

Data: 18 Septembrie 2019

În Parohia Valea Izvoarelor cu filia Șomoștelnic, Protopopiatul Târgu-Mureș, la inițiativa pr. Cătălin Maier de la Parohia Târgu-Mureș VI, s-a desfășurat o acțiune filantropică, la bisericile ortodoxe din satele Șo­moștelnic și Valea Izvoarelor, unde au participat elevii Școlii primare.

Alături de comunitatea cre­dincioșilor din Parohia Târgu-Mureș VI, pr. Cătălin Maier a oferit ajutor pentru 45 de elevii ai Școlii primare din aceste sate: fiecare elev a primit câte un ghiozdan cu rechizite necesare începutului de an școlar, pregătit de către familii cu copii de aceeași vârstă. Unul din copiii implicați în această activitate a lăsat în ghiozdanul oferit un mesaj scris pe o hârtie în formă de inimă: „Cu tot dragul pentru tine! Să le folosești cu bucurie! Un an școlar minunat!”. De asemenea, şcoala primară din Șo­moștelnic a primit în dar o imprimantă multi­func­țională și alte materiale necesare desfă­șurării actului didactic. 

„Prin toate aceste gesturi nobile, este evidențiată și prețuită munca monumentală pe care cele două învățătoare o desfășoară în aceste comunități, îngrijindu-se de pregătirea simultană a claselor 0-4. La finalul acestei zile binecuvântate, în care frăție­tatea parohiilor s-a concretizat în cel mai frumos mod, al «Liturghiei de după Liturghie», preotul paroh a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea și susținerea acestui evenimentul deosebit”, a spus pr. Vasile Valentin Gherman, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.