Sprijin pentru o familie nevoiașă din satul Ciușlea, județul Vrancea

Un articol de: Pr. Dragoș Mihai Olteanu - 25 Martie 2017

În satul Ciușlea, din comuna Garoafa, județul Vrancea, locu­iește Vasile Dogaru, în vârstă de 63 de ani, care are 14 copii. Nouă dintre ei și-au făcut un rost în viață, plecând la muncă în străi­nătate, iar pe ultimii cinci, cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, îi crește și-i îngrijește de unul singur. Puținii bani pe care îi câștigă, în fiecare lună, abia dacă le ajung pentru mâncare și pentru plata utilităților.

De aceea, Arhiepiscopia Bu­zău­lui și Vrancei a venit în sprijinul lor pentru a le asigura cele necesare traiului. Astfel, miercuri, 22 martie 2017, reprezentanții Sectorului social-filantropic, pr. Ionuț-Cristian Vuță - consilier eparhial, pr. Silviu Enache - inspector eparhial, și Cristina Ploscaru - referent, s-au deplasat acasă la dl Dogaru pentru a-i oferi o mașină de spălat, un hidrofor, alimente, fructe, produse de cură­țenie și igienă.

La activitate a participat și preotul din sat, Radu Marin, care a precizat că în perioada urmă­toare va depune toate eforturile pentru ca locuința familiei Dogaru să fie racordată la apă curentă, astfel încât să beneficieze de con­diții de viață mai bune.