Sprijin pentru persoanele internate la Centrul medico-social din Pechea, judeţul Galaţi

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 03 Aprilie 2020

În conformitate cu programele social-filantropice eparhiale desfăşurate în această perioadă de epidemie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Protopopiatul Covurlui din judeţul Galaţi a avut loc, miercuri, 1 aprilie, o activitate misionară şi social-filantropică pentru persoanele aflate în îngrijire în cadrul Centrului medico-social din localitatea Pechea. Activitatea de ajutorare a cadrelor medicale, a personalului auxiliar şi a persoanelor internate în această instituţie de asistenţă medicală şi socială din judeţul Galaţi a constat în oferirea de materiale pentru igienă, măşti de protecţie, mănuşi, lenjerii de pat şi cărţi de rugăciune. 

Această faptă bună a putut fi realizată cu sprijinul material venit din partea Centrului eparhial şi a parohiilor din Protopopiatul Covurlui. 

Tot miercuri, preoţii şi voluntarii Protoieriei Covurlui s-au deplasat la o mamă care îşi creşte singură doi copii, cu posibilităţi materiale reduse, din localitatea Slobozia Conachi, pentru a le dărui produse de igienă, obiecte de uz casnic, alimente şi cărţi de rugăciune. Luna trecută, Parohia Slobozia Conachi din judeţul Galaţi a reuşit, cu spijinul unor voluntari, să reabiliteze camera în care locuieşte această familie nevoiaşă. Valoarea ajutoarelor oferite Centrului medico-social din Pechea şi familiei din Slobozia Conachi este de 12.000 de lei.