Sprijin pentru spitalul din Jebel de la Arhiepiscopia Timișoarei

Data: 14 August 2020

Cu binecuvântarea Înalt­preasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, Arhiepiscopia Timișoarei, prin Sectorul social-filantropic și Fundația „Filantropia” - Timișoara, de la debutul pandemiei și până în prezent, a urmărit să sprijine instituțiile furnizoare de servicii sociomedicale cu materiale și echipamente necesare luptei împotriva noului coronavirus.

Totodată, această grijă a fost îndreptată și către familiile aflate în dificultate, fie în izolare sau carantină. În acest context, partene­riatul dintre Arhiepiscopia Timi­șoa­rei și Fundația „Diakoneo” din Germania are ca acțiune comună oferirea de materiale de protecție, acolo unde se constată că activita­tea medicală sau socială poate fi sprijinită și îmbunătățită.

Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel, județul Timiș, a primit de curând, spre folosul pacienților, următoarele produse: 5.000 de mănuși, 3.000 măști de protecție, 100 de ochelari, 190 de combinezoane și 30 litri de dezin­fectant, se arată pe site-ul mitropolia-banatului.ro. 

Acțiunea caritabilă se înscrie în spiritul solidarității care leagă creș­tinii din Germania cu cei din România, respectiv Banat.