Studenţi la Construcţii, premiați internaţional

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 26 Aprilie 2017

O echipă de studenţi din cadrul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii a Universităţii „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) a fost clasată pe locul doi la Concursul internaţional de poduri pentru studenţi, desfăşurat la Universitatea Bogazic din Istanbul şi la care au luat parte 15 echipe din Europa şi din Asia.

„Participăm pentru a şasea oară consecutiv la această competiţie. De fiecare dată am obţinut cel puţin un loc pe podium la una dintre cele patru secţiuni, dar acum este prima oară când obţinem un premiu pe întreaga competiţie”, a declarat, pentru Agerpres, şeful de lucrări Gheorghiţă Boacă, unul dintre coordonatorii studenţilor.

Echipa formată din Dragoş Călugăru, Adrian Ieremie, Tudor Tcaciuc, Alexandra Maria Pohoaţă, Alin Constantin Vornicu a ocupat poziţia a cincea la montaj contra timp şi la proba estetică, în timp ce la proba de rezistenţă a fost pe prima poziţie. Pe întreg concursul, ieşenii au ocupat locul al doilea, fiind surclasaţi de o echipă din Turcia, care de trei ani deţine supremaţia.