Studenți teologi români în vizită la o parohie românească din Viena

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 08 Decembrie 2022

Un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au participat în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie la o serie de evenimente culturale și teologice desfășurate la parohia românească „Învierea Domnului” din Viena, capitala Austriei. Studenții, înscriși la programul de licență Artă sacră-mozaic, au fost însoțiți de pr. prof. dr. Mihai Himcinschi, decanul instituției de învățământ teologic, și de lect. dr. Sorin Albu.

De Ziua Națională a României a fost realizată expoziția de mozaicuri pavimentare, iar a doua zi a avut loc vernisajul acesteia, urmat de un concert de vechi colinde românești. În ziua de 3 decembrie, pr. prof. dr. Mihai Himcinschi a susținut o conferință duhovnicească, cu tema „Rugăciunea în viața omului contemporan”.

Totodată, sub îndrumarea lect. dr. Sorin Albu a avut loc și un atelier de lucru cu pietre de mozaic bizantin, în scopul promovării la nivel internațional a programului de licență Artă sacră-mozaic al Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Parohia românească „Învierea Domnului” din Viena este păstorită de părintele paroh Nicolae Dura.