„Suflet pentru suflet“, un parteneriat Şcoală-Biserică în satul Ruşi

Data: 14 Mai 2013

Sub titulatura „Suflet pentru suflet“, cadrele didactice şi elevii de la Şcoala Gimnazială Ruşi - Belceşti, în colaborare cu parohia „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul“, au derulat, pe parcursul a trei luni, un proiect de voluntariat a cărui finalitate a avut loc în Vinerea Mare, când 20 de familii cu mulţi copii şi 10 persoane vârstnice au primit pachete cu produse alimentare. 

Un grup de cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Ruşi, comuna Belceşti, în colaborare cu parohia „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul“, al cărei preot paroh este Constantin Săndulache, şi  cu Primăria Belceşti, a iniţiat un proiect de voluntariat, desfăşurat în perioada februarie-mai, care a avut ca scop acordarea unui sprijin umanitar persoanelor vârstnice defavorizate şi familiilor cu mulţi copii din satul Ruşi. „În instituţia noastră de învăţământ s-au realizat activităţi de informare prin care elevii au fost familiarizaţi atât cu problemele bătrânilor singuri şi ale familiilor nevoiaşe, cât mai ales cu posibilităţile de susţinere a acestora. În primă fază, elevii au marcat într-un mod deosebit ziua de 8 Martie. Un moment important însă a avut loc în Vinerea Mare“, ne-a spus prof. Elena Popa, directorul şcolii gimnaziale din satul Ruşi.
 
Astfel, înaintea Sf. Paşti s-a organizat o importantă colectă de produse alimentare: făină, zahăr, ulei, cozonac, ouă, carne, suc, dulciuri, acţiune care a implicat şase cadre didactice şi şapte elevi din clasa a VI-a. Pachetele alimentare au fost oferite unui număr de 20 de familii cu mulţi copii şi mai multor persoane vârstnice nevoiaşe. 
 
„Prin implementarea proiectului se urmăreşte întărirea parteneriatului Şcoală-Biserică-comunitate locală şi implicarea activă a copiilor în ajutorarea semenilor defavorizaţi“, a subliniat prof. Elena Popa. 
 
Potrivit directorului şcolii, acţiunea s-a desfăşurat cu binecuvântarea preotului paroh Constantin Săndulache şi cu sprijinul primarului Constantin Ciobăniţă, dar şi a unor societăţi comerciale din comuna Belceşti.