Slujire arhierească în Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Data: 15 Martie 2022

În prima duminică din Postul Mare, 13 martie 2022, Înaltprea­sfințitul Părinte Ioachim, Arhi­episcopul Romanului și Bacăului, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

La finalul slujbei, Înaltpreasfin­țitul Părinte Ioachim a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură în care a arătat sem­nificația duminicilor din perioada Postului Mare ca trepte ale urcu­șului duhovnicesc spre întâlnirea cu Hristos înviat, apoi a subliniat importanța Duminicii Ortodoxiei în spiritualitatea creștină. Tot acum, ierarhul a dat citire tradițio­nalei Pastorale a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei, prezentând reperele istorice ale restabilirii învățăturii de credință referitoare la cinstirea icoanelor, de-a lungul secolelor VIII-IX, apoi îndemnându-i pe credincioși să sprijine activitatea filantropică a Bisericii, desfășurată în parohiile misionare ale Patriarhiei Române.

În cadrul liturgic, teologul Mihai Iulian Irimia a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Fundu Tutovei, Protopopiatul Bacău.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul „Paraschevi” al Catedralei Arhiepiscopale.