Susţinem Familia!

Data: 09 Iunie 2016

Mesajul pe care do­rim să îl trans­mitem prin tema marşului din acest an, „Susţinem Fa­mi­lia!“, este că familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie reprezintă calea fi­reas­că pentru dezvoltarea armoni­oasă şi sănătoasă a societăţii.

De asemenea, ediţia de anul acesta a Marşului pentru Fami­lie este dedicată iniţiativei cetăţeneşti, susţinută de Coa­li­ţia pentru Familie şi de alte organizaţii ale societăţii civile, prin care se urmăreşte modifi­ca­rea articolului 48 din Con­st­i­tuţia României, prin înlocuirea ter­menului de „soţi“ cu expresia „bărbat şi femeie“ şi totodată se reafirmă întâietatea autorităţii parentale în ceea ce priveşte creşterea şi educarea copiilor.

Dorim să atragem atenţia asupra faptului că problemele care se pot ivi în viaţa de zi cu zi în sânul familiilor (din cauza relaţiilor defectuoase mamă – tată sau părinţi – copii) nu îşi găsesc rezolvarea prin oficia­li­zarea şi impunerea în mentalul colectiv a unor „modele“ noi, nesigure şi nefireşti de fa­milie, ci prin implicarea respon­sabilă a tuturor factorilor societali în menţinerea şi îmbu­nătăţirea modelului de familie transmis din generaţie în generaţie.

Marşul pentru Familie este un eveniment care promovează familia firească şi frumuseţile care se nasc în mod natural din iubirea, înţelegerea  şi comuniunea mamei şi a tatălui, preocupaţi de creşterea sănătoasă a copiilor.

Începând cu ora 16.00, participanţii la marş vor fi aştep­taţi de către organizatori, ca de obicei, în Parcul Copou, apoi, la ora 17.00, se va pleca pe tra­seul: Parcul Copou – Univer­si­tatea „Al. I. Cuza“ – Fundaţie – Piaţa Unirii – b-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt. La finalul Mar­şului vor avea loc o serie de discursuri care vor evidenţia importanţa familiei în context contemporan, precum şi momente artistice dedicate.

Manifestarea face parte din seria de evenimente „Săptămâ­na pentru Familie 2016. Fa­milia Tradiţională – un dar pen­tru umanitate“, proiect organizat de Asociaţia Familia Tra­diţională Iaşi, în partene­riat cu Pro Vita Iaşi.

Mai multe detalii despre e­ve­nimentele organizate puteţi gă­si pe www.familiatraditionala.ro.

Asociaţia Familia Tradiţio­na­lă esteo organizaţie în­fiin­ţată în anul 2014 şi care îşi propune promovarea şi apă­rarea intereselor familiei autentice şi tradiţionale, informarea societăţii civile asupra oportunităţilor, dar şi asupra pericolelor care pot afecta familia, în ansamblul ei, implicarea şi sprijinirea iniţiativelor societăţii civile care au ca scop promovarea şi încurajarea natalităţii şi sporului demografic.