Tabăra copiilor din Peninsula Iutlanda

Data: 28 August 2024

La inițiativa și cu participarea Preasfințitului Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, peste 150 de copii au participat la tabăra de vară organizată de Centrul de tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” (CTSM) al eparhiei, în perioada 23-25 august 2024. 

Tabăra s-a desfășurat în lo­calitățile Tarm și Rynkøbing-Skjern din Regatul Danemarcei și a reunit copii din parohiile româ­nești din cuprinsul peninsulei daneze Iutlanda. Programul evenimentului a inclus: rugăciunea zilnică, ateliere de lucru, diferite jocuri și activități, precum și dru­meții. Copiii au avut oportunitatea de a participa la ateliere de bucătărie, cusut, împletit, litografie, pictură, modelare ghips și bătut toaca, fiind susținute de o echipă de animatori ai Centrului de cateheze al Protopopiatului Beclean pe Someș, județul Bistrița-Năsăud, coordonată de preotul Alin-Ionuț Pop.

Tabăra s-a încheiat duminică, 25 august, cu Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie în biserica parohială românească din Rynkøbing-Skjern.

„Peste 150 de copii din parohiile noastre românești din Peninsula Iutlanda s-au adunat în aceste trei zile, coordonați fiind de preoții slujitori şi de voluntarii de aici şi din țară, şi au legat frumoase şi trainice prietenii, iar nouă ne-au luminat viața. Putem mărturisi laolaltă că, oricât de tulburată şi bulversată ne-ar fi viața, bucuriile sănătoase ale copiilor ne-o înseninează. Şi suntem şi noi, adulții, întăriți în urma acestei manifestări misionare și duhov­nicești, unde ne-am umplut cu toții de Hristos, iar copiii au fost povățuiți pe calea cea bună, pe calea mântuirii. Iată, au deprins cele mai frumoase şi sănătoase jocuri de cunoaștere, au fost foarte activi în atelierele de lucru şi, mai cu seamă, au fost rugători”, a spus ierarhul.

La finalul taberei, ierarhul le-a oferit tinerilor participanți diplome și daruri.