Tabără de creație la Mănăstirea Robaia, județul Argeș

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 19 Iulie 2022

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat în această perioadă, la mănăstirea argeșeană Robaia, tabăra județeană de creație „Sfântul Cuvios Pafnutie Pârvu Zugravul”, aflată la a 7-a ediție. Activitatea principală a ­taberei a fost pictarea de către ­fiecare participant a unei icoane reprezentând sfinți îndrăgiți, sub îndrumarea prof. Elena-Cristina Georgescu, se arată pe arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro.

Copiii au avut ocazia de a pătrunde în tainele picturii icoanelor pe sticlă, în tehnica tempera și acrilic, având posibilitatea să lucreze cu noi materiale, să observe și să-și însu­șească noi tehnici de lucru.

Pictura icoanelor pe sticlă s-a împletit armonios cu rugăciunea, dar și cu momentele de relaxare și joacă, copiii bucurându-se de o gamă variată de activități creative și recreative specifice unei tabere de vară. Ei au participat la slujbe săvârșite în cadrul așezământului monahal, au citit și au cântat la strană și s-au rugat împreună. La final, toți participanții au primit daruri din partea mănăstirii. Tabăra a fost coordonată de pr. Dan-Florin Obrocea, consilier eparhial la Sectorul învățământ și activități cu tineretul al arhiepiscopiei, și de pr. Vasile-Cornel Ilina, coordonatorul Biroului de cateheză și activități cu tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș, se arată pe același site.