Tabără de excelență, la final

Un articol de: Pr. Ioniță Apostolache - 25 Iunie 2019

După câteva zile intense de activitate, săptămâna trecută, cei peste 70 de participanţi ai Taberei de excelență Science-Intelligence-Research (SIR) şi-au luat rămas-bun de la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul”, gazda celei de a V-a ediţii a acestei întâlniri. 

Pe parcursul celor 4 zile, copiii au participat la diferite activități creative și recreative, au vizitat Parcul Tineretului, Muzeul Olteniei - Secția de Etnografie (Casa Băniei) și Secția de Științele Naturii și s-au bucurat de timpul petrecut împreună, legând frumoase prietenii. De asemenea, au vizitat două edificii de cult din zona centrală, unde le-a fost prezentată istoria locurilor: Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” și Paraclisul Mitropolitan „Madona Dudu”. În cadrul atelierelor de creație, elevii au dese­nat, au pictat, au modelat diverse figurine din lut și au împletit brățări din ațe.

În după-amiaza zilei de 19 iunie, olimpicii noștri au asistat la un eveniment cultural deosebit, ce a reunit poeți consacrați din 40 de țări, în cadrul Festivalului Mondial de Poezie `Mihai Eminescu”, ediția a VII-a. Câțiva tineri au avut șansa de a urca pe scenă pentru a recita poezii, unele creații proprii. 

Atmosfera de sărbătoare a continuat cu lucrările și po­veș­tile de viață ale sculptorului ­Dumitru Petrescu și s-a încheiat cu un frumos foc de tabără. În dimineața zilei de 20 iunie a avut loc festivitatea de premiere, când tinerii au primit ­diplome de participare, după ­care au păsăsit tabăra sub ­coordonarea profesorilor înso­țitori.