Tabără de formare pentru voluntari

Un articol de: Pr. Cristian Rațiu - 25 Feb 2021

Un grup de studenți ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia au beneficiat de un program de formare pentru animatori socio-educativi, în cadrul unei acţiuni organizate de Arhiepiscopia Alba Iuliei. Activitatea s-a desfăşurat pe Valea Sebeșului, la Dobra, în perioada 16-17 februarie şi se înscrie într-un proiect care urmă­rește formarea unei rețele de socio-animatori la nivel eparhial. Prin echipa de formatori se vor pune în practică proiecte cultural-duhovnicești și acti­vități recreative pentru tinerii și copiii din județele Alba și Mureș. Aceste programe cuprind jocuri de cu­noaștere și autocunoaștere, de aten­ție și comunicare, concursuri și întreceri sportive, activități de team- building și drumeţii.

Scopul activităţilor de formare este de a oferi cadrul optim pentru socializare, implicare, stimularea imaginației și a creativității, motivarea pentru lucrul în echipă, dezvoltarea capacităților de a coordona un grup de copii etc.

În lunile martie și aprilie, Departamentul de tineret al eparhiei va organiza astfel de întâlniri în toate protopopiatele.